Умови використання матеріалів сайту "Зона Закону"

08.11.2009
Головне меню
Позовна заява про визнання свідоцтва про право власності недійсним Друк
Середа, 14 жовтня 2009 21:21

_______ районному суду м. __________

Адреса: _______________________

 

Позивач:

 

Особа_1,

Адреса: ________________________

 

Відповідачі:

 

Особа_2,

Адреса: ________________________

 

Управління житлово - комунального господарства виконавчого комітету _____ міської ради

Адреса: __________________

 

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору:

 

ГЖЕД - 1м._________

Адреса: ______________________

 

Орган опіки та піклування, виконавчий комітет _______ районної у м. _____ ради

Адреса: ___________________________

 

ПОЗОВНА ЗАЯВА

про визнання свідоцтва про право власності недійсним

«__» _________ року я, Особа_1, зареєструвала шлюб з Особою_2 та в якості члена його сім'ї поселилась у квартиру № __, будинку № __ по вул. _________ у м. ____, а «__» _________ року була зареєстрована за місцем проживання.

«__» _________ року у нас з Особою_2 народилась донька Особа_3, яка також була зареєстрована за місцем спірного житлового приміщення.

На той час, окрім нас, у вказаному житловому приміщенні проживали – Особа_4, батько чоловіка, та Особа_5, його мати.

Усі ми у відповідності з вимогами ч. 2 ст. 64 ЖК України мали рівні права та несли рівні відповідальності нарівні з наймачем вищевказаного житлового приміщення.

У ______ році поміж усіма користувачами квартири № __ у будинку № __ по вул. ______ у м. _____ була досягнута домовленість про приватизацію займаного житлового приміщення, але я вже використала своє право на приватизацію, прийнявши участь у приватизації квартири № __ у будинку № __ по вул. ____ с. ___, _______ району, _______ області (копія свідоцтва про право власності додається).

При вказаних обставинах мені було запропоновано тимчасово знятись з реєстрації за місцем постійного проживання на час його приватизації. Я погодилась на таку пропозицію і «__» _________ року знялась з реєстрації за адресою м. ________, вул. ________ кв. __, а після здійснення приватизації вказаного житла ________ року знову зареєструвалась за місцем свого постійного місця проживання.

В дійсності я нікуди не виїжджала і постійно, разом з усією своєю родиною -чоловіком Особою_2 та донькою Особою_3, проживала у спірному житловому приміщенні.

У _____ році сімейні стосунки поміж мною та Особою_2 погіршились і в грудні ______ року я разом з донькою тимчасово перебралась проживати до своїх батьків у с. _____, ________ району, ____________ області не маючи намір змінювати своє та доньки постійне місце проживання.

На жаль, стосунки поміж мною та Особою_2 ставали дедалі напруженішими і в січні ______ року він заявив, що ні я, ні донька не маємо права на квартиру № __ у будинку № __ по вул. _______ у м. ____.

Звернувшись до БТІ «_________» я довідалась, що дійсно у ______ році квартира № __ у будинку № ___ по вул. ______ у м. _______ була приватизована лише на трьох осіб – Особу_2, Особу_4 та Особу_5.

Про те, що не буду приймати участь у приватизації мені було відомо і я не претендую на свою частину у спірному житловому приміщенні, але на час приватизації житла у ньому в якості члена сім'ї проживала малолітня Особа_3, яка у відповідності з Законом України від 19.06.1992 року «Про приватизацію державного житлового фонду» мала право на безоплатну передачу їй у власність частини спірного житлового приміщення.

У відповідності з ч.2 ст. 64 ЖК України Особа_3 була і є членом сім'ї Особи_2, що підтверджується її свідоцтвом про народження.

Той факт, що вона постійно з дня народження і на час приватизації проживала у спірній квартирі можуть підтвердити свідки. Доказами її постійного проживання у спірному житловому приміщенні є відомості з ___________ обласної дитячої клінічної лікарні, де донька знаходиться на диспансерному обліку, з місця її навчання.

За ч. 4 ст. 261 ЦК України у разі порушення цивільного права або інтересу неповнолітньої особи позовна давність починається від дня досягнення нею повноліття.

За вказаних вимог закону неповнолітня Особа_3 не втратила свого права звернення до суду.

 На підставі викладеного та керуючись ст. 64 ЖК України, Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду»,

прошу:

 Визнати свідоцтво про право власності на квартиру № __ у будинку № __ по вул. ________ у м. ______ видане на ім'я - Особи_2, Особи_4 та Особи_5, недійсним.

У порядку ст. 136 ЦПК України викликати в якості свідків осіб за окремим списком.

У порядку ст. 137 ЦПК України витребувати у УЖКХ виконавчого комітету ________ міської ради свідоцтво про право власності на квартиру № __ у будинку № __ по вул. __________ у м. ________.

 

Додаток: 6 копій свідоцтва про шлюб, 6 копій свідоцтва про народження, 6 копій
виписки з домової книги, 6 копій медичної довідки, 6 копій посвідчення інваліда. 6 копій
свідоцтва про право власності, 5 копій позовної заяви, квитанції про сплату судового збору 8
грн. 50 коп., витрат на ІТЗ 7 грн. 50 коп.
 

Дата                   Підпис

 

 

 


Украинская Баннерная Сеть
Юридичні послуги