Чи маєте Ви відношення до юридичної професії?
 
Позовна заява про усунення перешкод у здійсненні бабою своїх прав щодо виховання внука
П'ятниця, 22 січня 2010 22:04

  

До ____________ райсуду м. __________

Адреса: ____________________________ 

Позивач : 

Особа_1,

Адреса: ____________________________ 

Відповідач: 

Особа_2,

Адреса: ____________________________ 

Третя особа: 

Орган опіки та піклування, виконавчий комітет ____________ районної у м. ___________ ради

Адреса: _____________________________

 

ПОЗОВНА ЗАЯВА

про усунення перешкод у здійсненні бабою своїх прав щодо виховання внука 

Особа_3, «__»_________ року народження мій внук, син померлої доньки – Особи_4. Донька померла ще у ________ році. Враховуючи що я не маю інших дітей і інших внуків Особа_3 мені найдорожчий внук і тепер за сина. У нас з ним завжди були дуже гарні стосунки ми легко знаходимо спільну мову незважаючи на різницю у віці і мешкаючи разом у нас ніколи не виникало приводів для конфліктів.

Відповідач по справі, мій колишній зять, у нього тепер є інша родина дружина і дитина. Особі_3 важко жити із дружиною його батька він не завжди знаходить спільну мову з нею і відповідно у нього виникають конфлікти із батьком з цього приводу.

Відповідач не може надати моєму онуку таких умов для навчання і виховання які можу надати я і вже декілька разів розуміючи це він відпускав Особу_3 жити до мене на час навчання. За моїм теперішнім місцем проживання внук ходив до школи мав окрему кімнату у великому приватному будинку з точки зору харчування також мав завжди досить їжі поживної і здорової бо я маючи приватний будинок маю свої овочі і худобу.

Так у вересні _________ року відповідач надав нотаріальну заяву у якій дозволив проживання Особи_3 зі мною до вересня ______ року. Але зараз Особа_3 категорично наполягає на тому, що проживатиме на період навчання зі мною і він не бажає жити у свого батька. Відповідач іноді керується не інтересами дитини а своїми амбіціями і це є основним важелем для нього відпустити до мене внука чи не відпустити.

Я маю власний будинок у якому ми мешкаємо разом із чоловіком отримую пенсію і працюю, матеріально забезпечена. Мій внук зареєстрований за однією адресою зі мною, а відповідач не має власного житла і навіть ніколи не був прописаний із власним сином за однією адресою.

Враховуючи вимоги ст. 257 Сімейного кодексу України я вважаю що мій внук, Особа_3, «__»________ року народження, враховуючи моє право і його власне бажання на час свого навчання повинен проживати разом зі мною у смт. ____________, ____________ району ____________ області, вул. ___________, буд. ___.

На підставі викладеного та керуючись ст.З ЦПК України ст. 257 Сімейного Кодексу України, - 

Прошу: 

Постановити рішення суду яким, усунути перешкоди у здійсненні моїх прав щодо виховання внука вирішити питання відносно проживання мого внука, Особи_3 «__»_________ року народження, враховуючи його власне бажання, на час свого навчання, проживати разом зі мною Особою_1 у смт. __________, __________, району _________ області, вул. _________, __. 

Додаток: 

Дата                  Підпис