Чи маєте Ви відношення до юридичної професії?
 
Заява про збільшення позовних вимог по справі про визначення місця проживання дитини з одним із батьків
Неділя, 31 січня 2010 12:31

 

_________  районний суд м. ____________

Позивач:

Особа_1,

адреса: _____________________________

 

Відповідач:

 

Особа_2,

адреса: _________________________

 

Третя особа:

 

Орган опіки та піклування, виконавчий комітет _________ районної у м. __________ ради

ЗАЯВА

про збільшення позовних вимог 

Мною до відповідача був пред'явлений позов про розірвання шлюбу. Свою позовну вимогу про розірвання шлюбу підтримую в повному обсязі, однак, користуючись своїм правом, передбаченим ст.31 ЦПК України, доповнюю позов додатковою позовною вимогою про визначення місця проживання моєї малолітньої дочки, Особи_3, «__»__________ р.н.

«__»__________ р. я звернулася до суду з позовом про розірвання шлюбу.

Після подання позову, а саме «__»__________ р. відповідач, який проживає в м. __________ приїхав до мене додому за вказаною адресою, подзвонив у двері, які відчинила моя мати, гр. Особа_4, взяв речі дитини і вийшов на вулицю.

Мене в цей час вдома не було, я гуляла з дитиною. Побачивши мене, гуляючу з дитиною, відповідач підбіг до нас, схопив дитину, яка йшла поруч зі мною, після чого швидким кроком пішов в сторону. Я побігла за ним, але мені перегородили шлях двоє чоловіків і почали мене затримувати, відволікаючи увагу, перешкоджаючи моєму швидкому пересуванню щоб наздогнати дитину.

Незабаром чоловік повернувся і віддав дитину на руки одному з чоловіків, які намагалися мене затримати, зірвав з моєї шиї золотий ланцюжок з кулоном, зірвав з правої руки браслет, після чого вихопив з моїх рук сумку з якої забрав мій паспорт та мій мобільний телефон, а з спортивної курточки в якій я була зірвав мій плеєр.

Я намагалася забрати дитину з рук стороннього чоловіка, але мені її не віддавали, забрати дитину я не змогла. Незабаром відповідач забрав з рук тієї особи дитину собі на руки та побіг в сторону мого будинку, я побігла за ним, але відповідач з дитиною сів в автомобіль. Я встигла сісти в авто і побачила, що в ньому знаходиться старший син відповідача від іншого шлюбу - гр. Особа_5, якому відповідач сказав, цитую, „ можеш її бити, я дозволяю" і він на вулиці біля автомобіля наніс мені два удари кулаком в обличчя, розвернувся, сів в машину і вони поїхали.

Моя дитина від народження перебувала разом зі мною, вона жіночої статі, є малолітньою, їй __ роки та __ місяців, а тому в такому віці потребує виключно материнського піклування. Та догляду.

Я маю постійне місце проживання за вказаною адресою, маю добрі житлові умови, маю середню - спеціальну освіту, маю самостійний заробіток. Я не судима, до кримінальної чи адміністративної відповідальності не притягалася, не маю хронічних захворювань, на обліку в психоневрологічному та інших диспансерах не перебувала і не перебуваю, позитивно характеризуюся. Поруч з моїм місцем проживання знаходиться дитячий садок, дитяча поліклініка та ЗОШ №___.

Відповідач власного житла не мас. Власником 2-х кімнатної квартири по вул. ________, __, кв. __ є його батьки - гр. Особа_6 та Особа_7, яка страждає на гіпертонію. Відповідач лише зареєстрований за цією адресою та інколи там проживає.

Власне кажучи відповідач переважно проживає в ___-х кімнатній квартирі за адресою: м. ______, вул. ________, __, кв. __ на умовах найму житла  в якій разом з ним постійно проживають декілька найманих працівників чоловічої статі, яких відповідач, після домовленості з власниками про проведення ремонтів, наймає для їх виконання.

Саме в цій квартирі систематично за участю відповідача відбувається розпиття горілчаних напоїв за участю жінок легковажної поведінки

Відповідачу ____ років, він одружений вдруге, має 2-х дітей від першого шлюбу ________ р.н. та __________ р.н., з ними не проживає, діти проживають в м. ___________ з матір’ю.

Таким чином в зв’язку з віком дитини та вище викладеним, відповідач не може забезпечити догляд за дитиною.

Разом з вище викладеними обставинами та способом життя відповідача, поведінка відповідача щодо самовільного без згоди другого з батьків зміни місця проживання та реєстрації дитини є правопорушенням, передбаченим ст.162 СК України, а спосіб зміни її місця проживання - насильство над матір’ю, співучасть у заподіянні мені легких тілесних ушкоджень шляхом підбурювання свого сина до скоєння злочину, моє пограбування яке відбувалося на очах дитини, втягнення в протиправну поведінку інших осіб, свідчить про негативний вплив відповідача на дочку і не може забезпечити її належне виховання, та розвитку.

У відповідності до ст.119 ч.2 п.6 ЦПКУ, доказами в підтвердження викладеного є копія виписки з домової книги, копією паспорта та паспорта відповідача, моєю характеристикою, Актом СМЕ обстеження який клопочу витребувати з бюро СМЕ, що в м. __________, вул. ________,__, свідченнями свідка гр. Особи_5, прож.: м._____, вул. ___________, ___, кв.____ про які повідомляю суд і які будуть надані під час розгляду справи по суті.

В порядку підготовки справи до розгляду прошу залучити до участі в справі орган опіки та піклування і зобов’язати надати висновок, щодо моїх умов проживання і відповідності їх належному розвитку та вихованню дитини.

На підставі викладеного та керуючись ст.3 ЦПК України, ст. 161СК України, ППВСУ№11 від 21.12.2007року, -

Прошу:

Визначити місце проживання моєї дочки гр. Особи_3, «__»________ року народження разом зі мною, матір’ю дитини, гр. Особою_1, за адресою : м. ________, вул. ______________, кв.____.

Додаток:

-      квитанція про сплату мита;

-      дві копії позовної заяви.

 

Дата                           Підпис