До _______ районного суду м._____

Адреса: ___________________

Позивачі: Особа_1,

Адреса: _______________

Особа_2,

Адреса: __________________

Відповідачі: Особа_3,

Адреса:  __________________

Особа_4,

Адреса: _________________

_______ РВ ПМУ ГУ МВС України в

_______ області, що знаходиться за адресою:

_________________

Законний представник неповнолітнього: Особа_4 в

інтересах неповнолітнього Особи_5

Третя особа: Орган опіки та піклування,

виконавчий комітет _______ районної у м. _________ ради

Адреса: _________________

ПОЗОВНА ЗАЯВА

про виселення з квартири та реєстрацію місця проживання особи

«__»_____ року, я Особа_1, «__»_____ року народження, уклала шлюб з Особою_3, про що в книзі реєстрації актів про укладення шлюбу від «__»_____ року зроблено запис за № ___.

«__»_____ року, виконавчим комітетом міської Ради народних депутатів у м. _______ моєму чоловіку Особі_3 було видано ордер на жиле приміщення за № __, на сім'ю у складі чотирьох осіб ( втому числі мене Особи_1 та наших дітей Особи_2 та Особи_6) на право зайняття жилого приміщення жилою площею __ кв. м. із __-х кімнат в ізольованій квартирі за адресою: м. ______, вулиця ________, будинок № ___, квартира ____.

Підставою видачі ордера на дану квартиру є рішення міського Виконавчого комітету від «__»_____ року за № ___.

«__»_____ року після отримання ордера на жиле приміщення за адресою: м. _____, вул. ______, ___, кв. ___, я спільно із своєю сім'єю заселилась у вищезазначену квартиру.

«__»_____ року, я спільно із відповідачем Особою_3 була зареєстрована у вищезазначеній квартирі, в якій проживала із ним та дітьми.

«__»_____ року шлюб між відповідачем Особою_3 та мною Особою_1 було розірвано про що в книзі реєстрації розірвання шлюбів зроблено запис за № __, та видано свідоцтво ___ № _______, зареєстроване в _________ відділі реєстрації актів цивільного стану __________ міського управління юстиції.

Хоча шлюб між мною та відповідачем був розірваний, але відповідно до ст. 64 ЖК України, я та наші діти як бувші члени сім'ї, проживали з Особою_3 в вищезазначеній квартирі,так як розірвання шлюбу між мною та відповідачем не є підставою для позбавлення мене права на житлову площу у вище зазначеній квартирі.

З «__»_____ року у спірній квартирі стала проживати співмешканка Особи_3 гр. Особа_4.

Особа_4 була не законно вселена в квартиру Особою_3 без моєї письмової згоди на вселення та згоди нашої доньки Особи_2 на вселення в квартиру, в порушення ст.65 ЖК України, та вона створювала останнім перешкоди в користуванні квартирою.

З середини ____ року, Особа_3 став чинити перешкоди в користуванні квартирою мені шляхом установки нового замка від вхідної двері квартири та тим самим не допускати мене в неї погрожуючи побиттям, в результаті чого я вимушена була звернутися до суду за захистом своїх прав.

У ______ році Особа_3 зареєстрував шлюб із громадянкою Особою_4 і від спільного шлюбу у них «__»_____ року народився син Особа_5.

Крім цього «__»_____ року Особою_3 була незаконно виселена із квартири наша донька Особа_2, яку він не допускав в квартиру ___ по вул. ____, ___ в м. _______  для проживання в якій вона зареєстрована та проживала постійно, яка також вимушена була звернутатися до суду.

«__»_____ року ________ райсудом м. _________ прийнято рішення, яким позов Особи_1 та Особи_2 до Особи_3 про усунення першкод в користуванні квартирою задовільнив та зобов’язав відповідача надати ключі від квартири та вселити в квартиру позивачок мене та доньку.

«__»_____ року головним державним виконавцем ______ відділу державної виконавчої служби ___________ МУЮ рішення __________ райсуду м. ________ від «__»_____ року було виконано, тобто вселено позивачок, про що складено Акт державного виконавця.

«__»_____ року Лисенко В.І. обманним шляхом зняв мене з реєстрації, в квартирі за адресою: м. ________, вул. ___________, ___, кв. ___ та чинить мені перепони в користуванні шляхом відібрання у мене ключів від квартири та не допускає мене в квартиру.

Згідно рішення __________ райсуду м.________ від «__»_____ року визнані мої права на користування вище зазначеною квартирою та реєстрацію в даній квартирі.

Але відповідачі ________ РВ ПМУ та Особа_4 порушуть мої конституційні права та передбачені ЗУ «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання» та рішення ________ райсуду м. ________ від «__»_____ року.

Крім того в ст. 65 ЖК України передбачено право наймача, а не власника квартири на вселення інших осіб у займане ним жиле приміщення тобто, наймач вправі в установленому порядку за письмовою згодою всіх членів сім'ї, які проживають разом з ним, вселити в займане ним жиле приміщення свою дружину, дітей, батьків, а також інших осіб.

Відповідно до вимог ЗУ «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» громадянин України протягом 10 днів після прибуття до нового місця проживання повинен зареєструвати місце проживання.

Своїми діями відповідачі порушили вимоги ст. 47 Конституції України в якій зазначено, що кожен має право на житло, а також те, що ніхто не може бути примусово позбавлений житла інакше як на підставі закону за рішенням суду, а також були порушені і вимоги ст. 9 ЖК України, в якій зазначено, що ніхто не може бути виселений із займаного житлового приміщення, або обмежений у праві користування жилим приміщенням інакше як з підстав і в порядку, передбачених законом.

На підставі вище викладеного, керуючись вимогами ст. 47 Конституції України, ст. ст. 9, 64, 65 ЖК України, ст. ст. З, 15, 118-120 Цивільного процесуального кодексу України, -

ПРОШУ СУД:

-      Прийняти позовну заяву до провадження.

-      Висилити   Особу_4 та її сина Особу_5 із квартири № __ будинку № __  по вул. _______ в м. ______ без надання іншого жилого приміщення.

-    Визнати     заперечення Особи_3 проти реєстрації Особи_1 в квартирі __ будинку __ по вул. _________ в м. _________ незаконними.

- 3обов'язати _________ РВ ПМУ ГУ МВС України в ______ області, поставити на реєстраційний облік мене Особу_1, за адресою: м. _______, вул. _______, __, кв. __.

- Керуючись      ст.ст. 151, 152 ЦПК України, з метою забезпечення позову, - у зв’язку з тим що дії відповідачів можуть утруднити виконання рішення суду заборонити відповідачам Особі_4 та її сім’ї проведення приватизації квартири № ___ будинку № __ по вул. ________ в м. __________.

Додатки:

Дата                   Підпис

 

Шановний відвідувачу сайту Зона Закону!
Якщо даний ресурс був Вам корисний і Ви бажаєте щоб він і надалі працював та розвивався: з’являлися нові розділи, нові матеріали, форум та інші сервіси, які будуть цікавими та допомагатимуть, просимо зробити свій посильний внесок у зміни на краще. Для надання допомоги натисніть на зображення і надішліть SMS на суму від 1 до 50 гривень (за власним бажанням). Будемо вдячні за допомогу!