До _______ районного суду м. ____________ 

Позивачі:

Особа_1,

Особа_2,

проживають за адресою: ________________,

тимчасове місце проживання: ____________,

тел.: ____________________

 

та в інтересах неповнолітньої Особи_3,

тимчасове місце проживання: ____________ 

Відповідачі:

Особа_4,

адреса проживання: ___________________,

тел.: ____________________

 

Виконавчий комітет _________ міської ради,

адреса: ______________________________

 

Госпрозрахункова житлово-експлуатаційна дільниця №__,

адреса: _____________________________ 

Треті особи:

Органи опіки та піклування виконавчого комітету

________ районної у м. ________ ради,

адреса: _________________________________

 

Перша ______ державна нотаріальна контора

адреса: ________________________________ 

Позовна заява

про вселення, усунення перешкод в оформленні приватизації житла, стягнення матеріальної та моральної шкоди 

«__» травня 2009 року _________ районним судом ухвалено рішення, згідно якого було відмовлено у задоволенні позовних вимог Особи_4 про визнання такими що втратили право користування житлом, квартирою ___ по вулиці __________, будинок __ в місті ________ та зняття з реєстраційного обліку відносно Особи_1 та Особи_2.

Позовні вимоги Особи_1 та Особи_2 про укладення договору найму житлового приміщення, визначення порядку користування житловим приміщенням, про постановку на реєстраційний облік було задоволено у повному обсязі. «__» липня 2009 року рішення набрало законної сили.

Виконуючи рішення суду мене Особу_1 було відновлено на реєстраційному обліку в квартирі __ по вулиці ________, будинок __ в місті _______ та на моє ім'я було відкрито окремий особовий рахунок на вказану квартиру. Відповідно відкритому окремому особовому рахунку постійно вносяться кошти за користування житлом та наданням послуг.

Ми, позивачі по справі також намагалися вселитися до квартири та користуватися кімнатою 17,2 кв.м та відповідно приміщеннями загального користування.

Незважаючи на наші зусилля вселитися до квартири ми не маємо можливості до цього часу - відповідач Особа_4 перешкоджає нам вселитися до квартири та користуватися нею. Ми розпочали процес приватизації житла. Але відповідач Особа_4 також не дає можливості представнику ПП БТІ оглянути квартиру та відповідно оформити технічний паспорт.

Проявляючи свою агресивність та жорстокість відповідач Особа_4 допустив фізичне насильство відносно неповнолітньої доньки Особи_3. Виникла ситуація, коли інтереси неповнолітньої порушуються. Зі страху бути жорстоко побитою (можливе заподіяння і смерті), відповідач вчинював побиття шнуром від комп’ютера, неповнолітня знайшла притулок у своєї рідної бабусі. Відбулося звернення до працівників міліції та пройдено медичне освідчення. На тілі неповнолітньої Особи_3 маються численні тілесні ушкодження, струс головного мозку.

Таким чином виникла необхідність повторного звернення до суду з проханням про примусове вселення до спірної квартири, усунення перешкод у виготовленні технічного паспорта на квартиру та її приватизації.

Виникла проблема і з отриманням свідоцтва про право на житло на праві приватної, часткової власності у зв'язку з такими обставинами: в липні 1992 року на склад нашої сім'ї було виділено однокімнатну квартиру за адресою: вул. _________, будинок __, квартира __. В січні 1998 року вказану квартиру було приватизовано на Особу_4, Особу_1, Особу_2, Особу_3. Отже частково було використано право на безоплатну приватизацію житла.

У зв'язку з тим, що ми продовжили перебувати на обліку для поліпшення житлових умов в травні 1999 року на склад нашої сім'ї, чотири особи було виділено три кімнатну спірну квартиру за умови, що однокімнатну квартиру ми подаруємо на користь держави. Так і відбулося що ми приватну квартиру за адресою: вул. ___________, будинок __, квартира __ подарували державі в особі територіальної громади _________ міської ради в квітні 1999 року. Отримали ми державне житло, спірну трикімнатну квартиру.

Договір дарування було оформлено Першою _______ державною нотаріальною конторою. Отже безоплатна передача нам у власність житла була формальною у зв'язку з тим, що нас зобов'язали примусово передати безоплатно приватизоване житло знову до держави.

Згідно Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду» від 19.06.1992 року ст. 2, 3, 6, 8 - ми маємо право на безоплатне отримання у спільну приватну часткову власність квартири ___ по вулиці ________ будинок __ в місті ______. Добровільно, без перешкод ми не маємо можливості отримати свідоцтво про право на власність на спірну квартиру. Відповідно ст.8 частина 11 Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду» ми змушені звертатися до суду.

Згідно ст.9 ЖК УРСР громадяни мають право на приватизацію квартир державного житлового фонду. Ніхто не може бути виселений із займаного житлового приміщення або обмежений у праві користування житловим приміщенням інакше як на підставі і в порядку, передбаченим законом.

Наше право користуватися житлом, право на приватизацію частини квартири порушується відповідачем по справі Особою_4. Нам завдається матеріальна шкода. Будучи позбавленні можливості користуватися житлом, ми змушені проживати на квартирах, додатково оплачувати за житло. Нам також завдається діями відповідача і моральна шкода. Відповідач Особа_4 порушує вимоги житлового законодавства України коли обмежує нас у користуванні житлом. А фактично позбавляє нас житла і робить нас особами без визначеного місця проживання.

Згідно ст. 23 ЦК України особа має право на відшкодування моральної шкоди, завданої внаслідок порушення її права.

Особа_4 розуміючи, що спірну квартиру держава виділила також і на нас - позивачів по справі, умисно намагається позбавити нас єдиного житлового приміщення. З цією метою він застосовує фізичну силу, завдає нам тілесних ушкоджень, ображає нецензурними словами, забороняв користуватися електроенергією, газом, а потім взагалі взяв та поміняв замки у дверях і тим самим позбавив нас можливості вільно, без страху користуватися житлом.

Його вина у заподіянні моральної шкоди являється особливо цинічною, бо він позбавляє житла своїх дітей, в тому числі і неповнолітню доньку. Над якою жорстоко знущався, спричинив тілесні ушкодження та примусив шукати інший притулок, побивши її.

Моральну шкоду ми оцінюємо у розмірі 15 тисяч гривень.

На підставі викладеного керуючись ст. З ЦПК України, ст.9 ЖК УРСР, Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду» від 19 червня 1992 року, ст.22, ст.23 ЦК України,-

Просимо:

1.Вселити нас Особу_1, Особу_2, Особу_3 до квартири №___ по вулиці _________, будинок __ в м.________.

2.3обовязати Особу_4 не перешкоджати нам користуватися квартирою ___ по вулиці _____, будинок __ в місті __________.

Визнати за нами Особою_1, Особою_2, Особою_3 право власності на житло квартиру №___ по вулиці ____________, будинок __ в місті ________ на праві приватної спільної часткової власності, визначивши частки рівними по 1\4 частині та зобов'язати виконавчий комітет _______ міської ради ухвалити рішення про безоплатну передачу нам у власність вказаної квартири.

Визнати право власності на 1\4 частину вказаної квартири ____ по вулиці _________, будинок __ в місті _________ за Особою_4.

Стягти з Особи_4 на користь мене Особи_1 - 5 тисяч гривень моральної шкоди, на користь Особи_2 - 5 тисяч гривень моральної шкоди, на користь Особи_3 - 5 тисяч гривень моральної шкоди.

Додатки: 

Дата                Підпис