До _________ районного суду м. _____________

 

ПОЗИВАЧІ:

Особа_1,

Особа_2,

Особа_3, та в інтересах неповнолітнього Особи_4,

проживаємо за адресою: _____________________

 

ВІДПОВІДАЧІ:

Виконавчий комітет _________ міської ради,

Адреса: ______________________________

 

Госпрозрахункова житлово-експлуатаційна дільниця № __,

Адреса: ______________________________

 

Особа_5,

Адреса: ______________________________

 

Без ціни позову

 

Позовна заява

про визнання рішення незаконним та скасування і надання звільненої кімнати

 

Кожний із нас, позивачів по справі з дня свого народження перебуваємо на реєстраційному обліку в квартирі №__ по вулиці _____________, будинок №__ в місті _______. Особовий рахунок на цей час переоформлено на Особу_3, номер рахунку ______________.

Приміщення, в якому ми проживаємо являється напівпідвалом, сире, без зручностей. Складається з однієї жилої кімнати розміром 16.70 кв.м, кухня розміром 12.45. кв.м, коридор розміром 5.71 кв.м., загальна площа 34.86 кв.м. Квартира №__ в будинку №__ по вулиці __________ являється комунальною квартирою.

В квартирі мається ще одна кімната, площею 15.68 кв.м. До 2005 року у вказаній кімнаті мешкав інвалід, громадянин Особа_6. Потім він переїхав на інше місце проживання, але залишається до цього часу перебувати на реєстраційному обліку за нашою адресою. В кінці 2009 року я, Особа_3, звернулася до міськвиконкому з проханням виділити моїй сім’ї кімнату яка пустує. Наслідком надання мною інформації, про те що дана кімната вільна, я отримала повідомлення від ГЖЕД №__ що виконавчим комітетом ________ міської ради прийнято рішення від «__».11.2009 року №____ про надання спірної кімнати працівнику УЖКГ Особі_5 на склад сім’ї З особи.

Вважаю прийняте рішення № ______ від «__».11.2009 року виконавчим комітетом ________ міської ради протиправним та таким що підлягає скасуванню з наступних підстав: згідно ст. 54 ЖК Української РСР – «ізольоване жиле приміщення, що звільнилося в квартирі, в якій проживає два або більше наймачі, на прохання наймача, що проживає в цій квартирі і потребує поліпшення житлових умов (ст. 34) надається йому. При цьому загальний розмір жилої площі не повинен перевищувати норми, встановленої статтею 47 ЖК У РСР».

Правила, передбачені частинами першої і другої цієї статті, застосовуються незалежно від приналежності житлового будинку.

У разі відмови в наданні жилого приміщення, що звільнилося, у випадках, передбачених цією статтею, спір може бути вирішено в судовому порядку.

У зв'язку з тим, що відповідачі виконком __________ міської ради та ГЖЕД №__ стали слати нам листи та вимагати звільнення кімнати, яку ми тепер займаємо відповідно до чинного законодавства, ми вимушені звернутися до суду та захищати свої інтереси, своє право на поліпшення житлових умов.

В спірній квартирі ми займаємо дві кімнати. Одна являється жилим приміщенням, інша служить нам під кухню де розміщений пристрій для опалення - газова піч. Таким чином в одній кімнаті площею 16.70 кв.м. відповідно до довідки ГЖЕД №__ від 08.12.2009 року розміщаються Особа_1, Особа_2, Особа_3 та Особа_4. Відповідно до вимог ст.47 ЖК норма жилої площі в Українській РСР встановлюється в розмірі 13,65 кв.м на одну особу. Нас четверо, тобто 13.65 х 4 = 55 кв.м. Це та межа в отриманні поліпшення житлових умов.

Загальна площа спірної квартири якраз і має загальну площу 55 кв.м.

Ми маємо сумнів щодо дійсного мотиву виділення спірної кімнати працівниці Управління житлово-комунального господарства Особі_5. Дуже сумнівні наслідки ми спостерігали після з'ясування підстав та взагалі ухвалення рішення виконавчим комітетом. Наприклад на прийомі голова громадської комісії з житлових питань при міськвиконкомі Особа_7 пояснював, що він взагалі не пам'ятає, що таке рішення приймалося.

Виникає питання, у зв'язку з чим виник додаток до рішення міськвиконкому та хто його готував і коли? Та в будь-якому випадку наше Конституційне право мати відповідне житло, не повинно порушуватися. Діти не повинні рости в тісноті, без власного куточка, в сирому приміщенні та жити в кімнаті де знаходиться відкрите газове пічне опалення.

Відповідно до ст. 47, 48 Конституції України Кожен має право на житло. Ніхто не може бути примусово позбавлений житла інакше як на підставі закону за рішенням суду. Кожен має право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім'ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло.

На підставі ст. 3 ЦПК України, ст.ст. 47, 54 ЖК УРСР, ст.ст. 47,48 Конституції України, Постанови Пленуму Верховного Суду України «Про деякі питання, що виникли в практиці застосування судами Житлового кодексу УРСР» від 12.04.1985 року №2, зі змінами від 10.03.1989 року №2 та від 25.12.1992 року і 25.05.1998 року №15, -

 

ПРОСИМО:

 

1. Рішення виконавчого комітету __________ міської ради додаток до рішення міськвиконкому від «__».11.2009 року № ___ в частині надання згоди на поселення у 1- кімнатну квартиру №___ жилою площею 15.68 кв.м маневреного фонду УЖКГ у будинку без комунальних зручностей по вулиці _________, б. №__, з реєстрацією за цією адресою Особи_5 визнати незаконним та скасувати його.

2. Зобов'язати виконавчий комітет _______ міської ради надати нам: Особі_1, Особі_2, Особі_3, Особі_4 в користування звільнену кімнату розміром 15.58 кв.м за адресою м. _______, вулиця _________, будинок №___, квартира №___.

 

Додаток:

Копія паспорта, копія свідоцтва про народження, копія ордера на квартиру, листи Управління житлово-комунального господарства, копія витягу з рішення міськвиконкому від «__».11.2009 року, заява позивачів, довідка ЖКД № __, припис, копія позовної заяви, квитанція мита, ітз.

 

Дата             Підпис