Зразок заяви, скарги: адміністративні справи

 Адміністративні правовідносиниАдміністративні правовідносини (спори)

Адміністративні спори мають і свою специфіку. Тут позивачу доводиться "боротися" уже з державою в особі її численних органів. Це спричиняє підвищену скрупульозність у підготовці до даних справ. Нерідкі випадки, коли юристам доводиться чути від суддів "ну що ви хочете, це ж держава".

Щоб не стати жертвою такого підходу деяких представників суддівського корпусу, необхідно максимально точно дотримуватися процесуального закону. Адже найчастіше можливість прийняти сторону державного органу дають суддям, насамперед , самі позивачі, "ідучи на зустріч", наприклад, ДАІ або суду.

Крім того, специфіка такого роду судових справ обумовлена адміністративною реформою, що торкнулася й сфери адміністративно-процесуальної. Не дуже давно був прийнятий кодекс адміністративного судочинства, що має ряд новаторських положень і практичне застосування якого супроводжується рядом помилок як суддів, так і юристів.

У рамках даної категорії справ оспорюються нормативно-правові акти, ненормативно-правові акти, рішення, а також дії/бездіяльність державних органів, органів місцевого самоврядування, інших органів, посадових осіб, які діють не відповідно до Закону і принципів права, і своїми діями порушують, права та інтереси інших учасників адміністративних правовідносин.

title Filter      Показати #  
# Заголовок Статті Хіти
1 Касаційна скарга на постанову місцевого районного суду та ухвалу апеляційного адміністративного суду (адміністративне судочинство) 406
2 Скарга на постанову у справі про адміністративне правопорушення 4394

Залиште свій голос

Чи маєте Ви відношення до юридичної професії?
 

Схожі матеріали