Чи маєте Ви відношення до юридичної професії?
 
Зразок заяви в прокуратуру
Неділя, 21 лютого 2010 23:02

Прокурору _______ району м. ________

раднику юстиції

__________________ (П.І.П прокурора)

Особи_1,

адреса проживання: __________

тел. _________________________  

Заява (в прокуратуру)

Шановний, _____________! Звертаюся до Вас із надією на допомогу. З 2008 року ________ районним судом розглядається цивільна справа за моїм позовом до Особи_2 про стягнення суми боргу за договором позики. На підтвердження того, що договір позики нібито не укладався відповідач у якості доказу подав консультативний висновок приватного підприємства «Медичний центр __________» від «__»_______ року. В якому зазначено, що Особа_2 в період з «__»________ р. по «__»_______ р. проходив лікування в даному закладі. Але в зазначений у консультативному висновку період часу відповідач ніде не лікувався і мені це достовірно відомо, бо ми з ним часто спілкувалися. Вважаю, що даний консультативний висновок, оригінал якого знаходиться в матеріалах цивільної справи, виданий незаконним шляхом і вже після того, як я звернулася з позовом до суду у 2008 році. Для цього маю наступні підстави:

1)   в зазначеному висновку відсутній вихідний реєстраційний номер, що може свідчити про те, що даний документ не зареєстрований в жодному журналі. Хоча реєстрація будь-яких медичних висновків є обов’язковою;

2)   в документі не вказана адреса місця проживання Особи_2, який мешкає за адресою: вул. __________, ___.

3)   у консультативному висновку вказано, що вік пацієнта становить 19 років, але на «__»_______ р. Особі_2 вже було за 21 рік, оскільки дата його народження «__»_________ рік;

4)   дата видачі висновку 31.12.2006 року, а це була неділя, вихідний та ще й передноворічний день;

5)   в документі зазначена вартість лікування, яку сплатив пацієнт але  жодних платіжних документів, які б про це свідчили відповідач так і не зміг надати суду, а це може означати, що жодної оплати послуг не було;

6)   в документі відсутня мала іменна печатка лікаря-спеціаліста, який встановив діагноз, хоча такі печатки повинні стояти як на висновках державних медичних установ так і на висновках приватних клінік.

7)   крім того в другій частині діагнозу, який встановлений у пацієнта вказано: «дисциркуляторная энцифалопатия ІІ ст». Але якщо вірити науковцям, напрликлад, професору кафедри нервових хвороб Московської медичної академії ім. І.М. Сеченкова, І.В. Дамуліну, то ця хвороба, яка проявляється у відмиранні клітин головного мозку вражає людей похилого віку і в переважній своїй більшості після таких хвороб як інсульт та інфаркт. Тож викликає великі сумніви, що у молодого здорового хлопця 21 років може мати місце хвороба «старих людей».

Зважаючи на вищезазначене прошу здійснити перевірку приватного підприємства «Медичний центр ___________», який знаходиться за адресою: м. ________, вул. _______, ____ з метою встановлення законності видачі Особі_2 консультативного висновку від 31.12.2006 року. В разі, якщо буде встановлено, що Особа_2 не проходив лікування у вищезазначеному медичному закладі прошу порушити кримінальну справу проти службових осіб медичного центру за ст. 366 КК України.

 Додаток:

копія консультативного висновку приватного підприємства «Медичний центр _____________» від 31.12.2006 року, виданий Особі_2.

Дата                            Підпис