Умови використання матеріалів сайту "Зона Закону"

31.10.2009
Головне меню
Позовна заява про припинення права особи на частку у спільному майні
Середа, 14 жовтня 2009 20:44

_______ районний суд м. ________ Адреса:

ПОЗИВАЧ:

Особа_1, адреса: ______________

ВІДПОВІДАЧ:

Особа_2,

адреса: ________ в інтересах неповнолітнього : Особи_3, «__»_______ р.н.

 

ТРЕТІ ОСОБИ:

Четверта _________ державна нотаріальна контора,

адреса: _____________________

 

Орган опіки і піклування, виконавчий комітет _______  районної у м. ________  ради,

адреса:___________

 

Автогаражний кооператив «АКОП», адреса:________________

 

 

ПОЗОВНА ЗАЯВА

про припинення права особи на частку у спільному майні

  

«__»_______ року помер мій батько Особа_4, що підтверджується довідкою Центрального відділу РАЦС ______ міського управління юстиції, запис № ____, від «__»_______ року.

Після його смерті спадкоємцями за законом є я - його донька Особа_1 та його неповнолітній син Особа_3, «__»_______ року народження.

Після смерті батька спадкове майно складається з : автомобіля ВАЗ _____, 1989 року випуску, державний номерний знак _________, що підтверджується свідоцтвом про реєстрацію ТЗ __________ від «__»_______ року, та гараж № ___ по вул. ______________, який належав Особі_4 на праві приватної власності в автогаражному колективі «АКОП», а саме свідоцтва № ____ про право власності на гараж від «__»_______ року, яке видано на підставі рішення виконкому ________ райради у м. _______ за № ___ від «__»_______ року.

Після смерті Особи_4 з заявами про прийняття спадщини до четвертої __________ нотаріальної контори звернулися Особа_2 в інтересах неповнолітнього сина Особи_3, Особа_5 - мати померлого Особи_4 подала заяву про відмову від спадщини на мою користь. Свідоцтво про право на спадщину за законом не видавалось.

Відповідно до рішення ________ райсуду м. _______ від «__»_______ року Особі_2 відмовлено в задоволенні позову про визнання права спільної сумісної власності її та Особи_4 на автомобіль марки ВАЗ _____ та гараж № ___, що розташований в автогаражному кооперативі «АКОП» по вул. _______ у м. ______ та визнання за нею права власності на 1/2 частину цього автомобіля та гаража.

Ухвалою апеляційного суду _______ області від «__»_______ року рішення _______ райсуду м. _______ від «__»_______ року залишено без змін.

Після смерті Особи_4 спадкове майно між спадкоємцями ділиться на три частини, а саме: на неповнолітнього Особу_3 1/3 частина спадкового майна, за Особою_1 2/3 частини спадкового майна, враховуючи частку матері померлого, Особи_5, яка написала заяву у четверту _______ державну нотаріальну контору про відмову від частки у спадщині на мою користь.

Відповідно до ст. 365 ЦК України право особи на частку у спільному майні може бути припинено за рішенням суду на підставі позову інших співвласників, якщо :

частка є незначною і не може бути виділена в натурі;

річ є неподільною;

спільне володіння і користування майном є неможливим.

 Частка неповнолітнього в спадковому майні є незначною-1/3 частина. Не підлягає виділенню в натурі, речі є неподільними, спільне володіння і користування з Особою_3 є неможливим, а тому я вимушена звернутися до суду про припинення частки неповнолітнього Особи_3 на спільне спадкове майно. Для вирішення цього питання необхідно провести судово - технічну експертизу з метою визначення ринкової вартості гаража № ___, що розташований в автогаражному кооперативі «АКОП» за адресою м. ___ вул. ______ та автомобіля марки ВАЗ _____, 1989 року випуску, державний номерний знак _________,  та 1/3 частки неповнолітного Особи_3 та можливості розділу гаража і автомобіля в натурі. Оплату вартості проведеної експертизи гарантую.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. З, 15, 118, 122, 208 ЦПК України, -

 ПРОШУ:

 1.    Ухвалити судове рішення, яким припинити право неповнолітнього Особи_3 на 1/3 частку спадкового майна, а саме : автомобіль ВАЗ _____, 1989 року випуску, державний номерний знак _________ та гаража № ___, що розташований в автогаражному кооперативі «АКОП» по вул._________ у м. _______.

2.    Ухвалити судове рішення, яким стягнути з Особи_1 на користь Особи_3 компенсацію за 1/3 частину гаража № __, що розташований по вул.________ у м. _______ та 1/3 автомобіля марки ВАЗ ____, 1989 року випуску, державний номерний знак _________ згідно оцінки судово-технічної експертизи.

3.    Ухвалити судове рішення, яким визнати право власності на автомобіль ВАЗ _____, 1989 року випуску, державний номерний знак _________ та гаража № ___, що розташований в автогаражному кооперативі «АКОП» по вул._________ у м. _______ за Особою_1.

4.    Ухвалити судове рішення, яким розподілити судові витрати відповідно до часток у спадковому майні.

 ДОДАТКИ:

Копії позовної заяви та доданих до неї документів;

Квитанції про сплату судового збору та витрат на ІТЗ;

Копія технічного паспорту на гараж від «__»_______ року;

Копія свідоцтва про право власності на гараж від «__»_______ року;

Копія ордера №__ на гараж від «__»_______ року;

Копія рішення ______ райради від «__»_______ року;

Світоцтво про реєстрацію ТЗ від «__»_______ року;

Копія свідоцтва про смерть Особи_4;

Копія свідоцтва про народження Особи_1;

Копія витягу про реєстрацію в Спадковому реєстрі від «__»_______ року;

Копія ухвали апеляційного суду _________ області від «__»_______ року;

Копія рішення _______ райсуду м. _______ від «__»_______ року;

Копія свідоцтва про встановлення батьківства Особи_3;

Копія свідоцтва про народження Особи_3;

Копія паспорта Особи_1

 

 

Дата                  Підпис


 

 

 

 

 

 


Украинская Баннерная Сеть